Всесвітній день книги і авторського права - 23 Квітня 2021 - Дмитрушківський ліцей
Меню сайту
Календар свят
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

18:21
Всесвітній день книги і авторського права

Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Але, крім цього, книга є «унікальним засобом самовираження, просвіти й комунікації» - так заявляє генеральний директор ЮНЕСКО Коітіро Мацуурі у своєму посланні з приводу Всесвітнього дня книги і авторського права, яке відзначається 23 квітня.

 

 


 

Символічно день 23 квітня був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія дарували троянду за кожну куплену книжку. А для світової літератури цей день є символічним: у цей день, окрім Сервантеса, померли Шекспір, Інко Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський.

 

Цього дня народилися: Моріс Дрюон, Володимир Набоков Андрій Курков, Григорій Тютюнник. Беручи до уваги цей факт, цілком природно, що Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі в 1995 році, вирішила віддати в цей день данину уваги і шани книжкам і авторам, закликаючи молодь знаходити задоволення у читанні, поважати безцінний вклад тих, хто своєю творчістю сприяє соціальному і культурному розвитку і заснувала Всесвітній день книги і авторського права.

Звичайно, діяльність, пов’язана з популяризацією книг та читання, не може обмежитися лише одним днем. Але саме 23 квітня відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи.

Цього року у Дмитрушківському ліцеї, за ініціативи бібліотекаря, Наталії Гребенник, відбулась зустріч учнів із талановитими вчителями, які з власного досвіду знають як це - створити книгу. Захоплюючими були розповіді про створення історичних нарисів про рідне село від вчителя історії Галини Діденко, ніжною і ліричною була декламація під гітару власних поезій від вчителя історії Сергія Мовчана. На завершення, керівник гуртка "Графічний дизайн та верстка", Наталія Склярук, розповіла про етапи створення книги, особливості дизайну та публікацій. Зустріч завершилась цікавими запитаннями та обговоренням почутого.

Сердечно вітаємо письменників, видавців, бібліотекарів книгорозповсюджувачів, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права!

Бажаємо всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення!

Переглядів: 281 | Додав: dmlsayt | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт
Пошук
<

Дмитрушківський ліцей© 2024
Наша адреса: 20332, Черкаська обл., Уманський р-н., с. Дмитрушки, вул. Петропавлівська,15
e-mail: dmitrushki@ukr.net
Створити безкоштовний сайт на uCoz