Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 29.02.2020, 03:39
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування

        В режимі роботи Дмитрушківського ліцею значна увага приділяється організації раціонального, збалансованого харчування учнів. Робота адміністрації та колективу школи спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази харчоблоку, удосконалення різноманітності раціону харчування, виховання культури прийому їжі, пропаганду здорового способу життя.

         У школі організовано одноразове  гаряче харчування за рахунок бюджетних коштів учнів початкових класів. Учні середньої та старшої школи, діти які перебувають на групі продовженого дня харчуються за батьківські кошти. Вартість обіду складає близько 10-12  грн. на одну дитину. Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідає віку, стану здоров’я учнів, рівню енергетичних витрат і нормам харчування для загальноосвітніх навчальних закладів.

          Працівники харчоблоку вчасно проходять профілактичні медичні огляди, добре володіють технологією приготування їжі та санітарно-епідеміологічними нормами. Їжа в їдальні завжди свіжоприготовлена, доброякісна, має привабливий вигляд і гарні смакові якості, треті страви вітамінізовані. Харчоблок має достатню кількість необхідного технологічного та холодильного обладнання.

   В Україні триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). Насамперед, це стосувалося великих потужностей, а до 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему.

НАССР в навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Тому адміністрація Дмитрушківського ліцею впроваджує і постійно підтримує функціонування принципів системи HACCP на харчоблоці.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.

Система НАССР базується на основних принципах:

               НАССР – це організація процесів так, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів.

                                                                    Дмитрушківський ліцей

                                                              Дмитрушківської сільської ради

                                                         Уманського району Черкаської області

НАКАЗ

 

13.01.2020                                                               с. Дмитрушки                                                                   № 13/01/32

 

Про створення робочої групи

НАССР

На виконання ст. 21№ 2809-IV від 6 вересня 2005 р. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», з метою розроблення та впровадження системи безпеки харчових продуктів, яка будується на принципах НАССР

НАКАЗУЮ:

1.Створити та призначити постійно діючу групу НАССР у Дмитрушківському ліцеї по розробці та впровадженню системи НАССР у складі:

Голова групи НАССР – Віштак С. Г., заступник директора з виховної роботи;

Технічний секретар – Ващенко О. В., завідувач господарством;

Члени робочої групи:

Ткаченко О.І., сестра медична;

Василенко Л. М.,- кухар;

Корякова О. В. – комірник.

2.Створити та призначити у Гереженівській філії Дмитрушківського ліцею постійно діючу групу по розробці та впровадженню системи НАССР у складі:

Голова групи НАССР - Біла Ніна Мефодіївна, заступник завідувача філії з навчально-виховної роботи (відповідальна особа за організацію харчування у закладі); технічний секретар – Герелюк Валентина Олексіївна, медична сестра;

Члени робочої групи НАССР: Калініченко Галина Анатоліївна, кухар, Лиса Інна Василівна, завгосп.

3.Створити та призначити у Пугачівській філії Дмитрушківського ліцею постійно діючу групу по розробці та впровадженню системи НАССР у складі:

Голова групи НАССР - Орловська Валентина Василівна, завідувача філії з навчально-виховної роботи (відповідальна особа за організацію харчування у закладі); технічний секретар – Степанішина Ольга Анатоліївна, медична сестра;

Члени робочої групи НАССР: Біба Галина Василівна, кухар, Гейко Тетяна Олександрівна, підсобний працівник.

4.Створити та призначити у Гродзевській філії Дмитрушківського ліцею постійно діючу групу по розробці та впровадженню системи НАССР у складі:

Голова групи НАССР - Музика Наталія Іванівна, завідувача філії з навчально-виховної роботи (відповідальна особа за організацію харчування у закладі); технічний секретар – Панасюк Ірина Валеріївна, вихователь;

Члени робочої групи НАССР: Олійник Ольга Володимирівна, кухар,

2. Головною метою групи НАССР є:

2.1. Визначення мікробіологічних, фізичних, хімічних, алергічних та інших факторів, що виникають при приготуванні продуктів харчування на всіх етапах технологічних процесів;

2.2. Визначення ймовірності виникнення небезпечних чинників в технологічному процесі в залежності від ступеня їх небезпеки;
2.3. Визначення критичних точок контролю технологічних процесів, які знаходяться в області неприпустимого ризику;
2.4. Встановлення критичних точок контролю для кожного небезпечного чиннику, в інтервалі котрих небезпечні чинники вимагають контролю, ліквідації або зниженню;
2.5. Розробка необхідних попереджувальних дій;
2.6. Встановлення системи контролю за небезпечними чинниками за допомогою наявних засобів, що дозволяють упевнитися про ефективний контроль за критичними точками;
2.7. Розробка корегуючи дій з питань усунення та зменшення небезпечних чинників;
2.8. Встановлення процедур перевірки ефективності функціонування системи НАССР;
2.9. Ведення документальної системи реєстрації отриманних даних.
3.Робочій групі НАССР розробити та ввести в дію систему НАССР для Дмитрушківського ліцею, Гереженівської, Пугачівської, Гродзевської філій.
 до 03.02.2020 р.
3.1. Запровадити процедури для підтримання гігієни у всьому харчовому ланцюгу, які необхідні для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання дитиною, а також правила поводження з харчовими продуктами. до 02.03.2020 р.
3.2. Запровадити програми передумови у Дмитрушківському ліцеї та його філіях з 03.02.2020 року після затвердження керівником.
4. Робочим групам НАССР підготувати пакет офіційної документації з вимогами щодо безпеки та якості харчової продукції, разробити необхідні форми документування та забезпечити їми харчоблоку .
до 03.02.2020 р. 

5. Робочим групам НАССР забезпечити надійне достовірне функціонування системи НАССР та здійснювати постійну роботу по впровадженню відповідних форм документування, які підтверджують функціонування системи НАССР.

6. Головам груп НАССР затвердити функції робочих груп НАССР, робочий план НАССР, систему впровадження НАССР у Дмитрушківському ліцеї та його філіях.

 до 03.02.2020 р.

7. Робочим групам НАССР постійно здійснювати аналіз безпеки та якості харчової продукції, ефективність системи НАССР .

8. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

                                                                  Директор                                                                                                        Ніна МОВЧАН

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Друзі сайту

Дмитрушківська ЗОШ І-ІІІ ступенів © 2020
Створити безкоштовний сайт на uCoz