Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 03.06.2020, 21:11
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування

       

  В режимі роботи Дмитрушківського ліцею значна увага приділяється організації раціонального, збалансованого харчування учнів. Робота адміністрації та колективу школи спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази харчоблоку, удосконалення різноманітності раціону харчування, виховання культури прийому їжі, пропаганду здорового способу життя.

У школі організовано одноразове  гаряче харчування за рахунок бюджетних коштів учнів початкових класів. Учні середньої та старшої школи, діти які перебувають на групі продовженого дня харчуються за батьківські кошти. Вартість обіду складає близько 10-12  грн. на одну дитину. Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідає віку, стану здоров’я учнів, рівню енергетичних витрат і нормам харчування для загальноосвітніх навчальних закладів.

Працівники харчоблоку вчасно проходять профілактичні медичні огляди, добре володіють технологією приготування їжі та санітарно-епідеміологічними нормами. Їжа в їдальні завжди свіжоприготовлена, доброякісна, має привабливий вигляд і гарні смакові якості, треті страви вітамінізовані. Харчоблок має достатню кількість необхідного технологічного та холодильного обладнання.

В Україні триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). Насамперед, це стосувалося великих потужностей, а до 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему.

НАССР в навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Тому адміністрація Дмитрушківського ліцею впроваджує і постійно підтримує функціонування принципів системи HACCP на харчоблоці.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.

Система НАССР базується на основних принципах:

 

               НАССР – це організація процесів так, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів  .

      Наказ Дмитрушкільського ліцею про створення робочої групи НАССР ПЕРЕГЛЯНУТИ

 

 

                                                       

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Дмитрушківський ліцей© 2020
Створити безкоштовний сайт на uCoz