День українського козацтва - 23 Жовтня 2017 - Дмитрушківський ліцей
Меню сайту
Календар свят
Календар
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

13:01
День українського козацтва

14 жовтня День українського козацтва, а також велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. В Україні його відзначають, як свято релігійне, національне, родинне. Пресвята Богородиця була і залишається символом любові, материнської теплоти та великої віри.

З давніх-давен її вшановували на наших землях. Козацтво вважало Пресвяту Богородицю покровителькою України. Саме тому, у день Покрови Пресвятої Богородиці в м. Умань біля пам’ятника Гонти та Залізняка відбулася урочиста посвята в козачата учнів 6 класу Дмитрушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків.

 


Вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання.


Наших шестикласників прийняли до лав козачат члени козацької ради та вручили їм клятви та символічні знаки козацько-січового товариства імені Б.Хмельницького.

Під час урочистої посвяти у козачата звучали пісні та вірші про Україну та козаків.

Також учні нашої школи взяли участь в районному заході з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва "Сила, слава і мужність держави", який  відбувся в с. Родниківка.

В бібліотеці нашої школи було проведено козацький ринг «Де козак, там і слава!».

Школярі пізнали історію виникнення українського козацтва та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею.

До уваги дітей було представлено відео «Історія українського козацтва»

 

 

та книжкові виставки: «Де козак, там і слава!» і «Свята мати – Покрівонько».

Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

 

Переглядів: 442 | Додав: netypska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт
Пошук
<

Дмитрушківський ліцей© 2024
Наша адреса: 20332, Черкаська обл., Уманський р-н., с. Дмитрушки, вул. Петропавлівська,15
e-mail: dmitrushki@ukr.net
Створити безкоштовний сайт на uCoz