Коли втрачаєш фізичну можливість винищувати русню, тоді переходиш на інформаційний фронт… - 17 Березня 2023 - Дмитрушківський ліцей
Меню сайту
Календар свят
Календар
«  Март 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

16:21
Коли втрачаєш фізичну можливість винищувати русню, тоді переходиш на інформаційний фронт…

“Луганський партизан” – так називають Володимира Жемчугова у ЗМІ. Це вже як друге ім’я. Що, власне, відповідає його роду занять у 2014-2015 роках.

Успішний підприємець до початку війни у 2014 році, уродженець Красного Луча, Жемчугов полишив спокійне життя в Грузії та пішов у підпілля на Луганщині, щоб “валити” російських окупантів “під чорним прапором”. На його рахунку – десятки успішних диверсій та бойових операцій, проведених за підтримки української влади і силових структур. Або й без них.

Під час однієї з таких операцій Жемчугов отримав страшні поранення внаслідок підриву. З тяжкими травмами рік перебував у полоні російських спецслужб. Якби ворог знав про всі його диверсії і завданий масштаб втрат, живим би він з полону окупантів не вийшов.

Тепер у Володимира замість рук - протези, зіпсований зір і ще багато супутніх проблем. Але він демонструє чудеса громадянської активності, мотивує молодь до патріотизму, відданості в боротьбі за вільну, незалежну Україну.

Сьогодні в рамках проекту «Як починалася війна» Герой України Володимир Павлович Жемчугов разом із дружиною Оленою Іванівною відвідали Дмитрушківський ліцей з почесною місією – розказати юному поколінню, що таке насправді війна, підпілля, диверсії, полон.

На початку зустрічі координаторка проєкту «Як починалася війна», дружина Володимира Жемчугова Олена розповіла, що ідея проводити такі зустрічі з’явилась у її чоловіка 2020 року, коли разом із військовими вони проводили захід «Бранці кремля» у Броварській школі.

Володимир розповів, що після полону й лікування вже не зміг вести фізично боротьбу з росією, але може продовжувати інформаційно та інтелектуально.

Учні із захопленням слухали цікаві, такі напружені, місцями, здавалося, нереальні історії життя Володимира Павловича, ставили цікаві питання. Отримали чудові подарунки - книги з автографом Героя та зробити фото на пам'ять. Особливо чуттєвим був момент виступу дитячого вокального ансамблю «Радість» з піснею Катерини Комар «Наше небо». У присутніх на очах бриніли сльози. Ця страшна війна - біль кожного: і дорослого, і малого.

Захід відбувався за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» та Уманської районної військової адміністрації. Такі зустрічі нагадують нам, що захист своєї Вітчизни починається із захисту свого дому, своїх рідних і близьких людей, і неминуче переростає у любов до всієї своєї країни та її народу.

Переглядів: 56 | Додав: dmlsayt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт
Пошук
<

Дмитрушківський ліцей© 2024
Наша адреса: 20332, Черкаська обл., Уманський р-н., с. Дмитрушки, вул. Петропавлівська,15
e-mail: dmitrushki@ukr.net
Створити безкоштовний сайт на uCoz